Hoe kom je spiermassa aan met vegan mass gainer?

Hoe werkt vegan mass gainer

Je bent al even bezig in de sportschool, maar het valt op dat je maar weinig massa aan komt. Het is mogelijk om dan van alles proberen. Extra vet eten of juist heel veel eten en snoep naar binnen werken. Maar het is voor je lichaam goed om de balans te houden. Hierbij is uit onderzoek gekomen dat je het beste tussen 45 – 65% carbs, 20 -35 % fat en 10 – 35% proteïne kunt eten. Een vegan mass gainer je helpen bij het behalen van je doelen.

Hoe werken vegan mass gainers

Bij het drinken van een vegan weight gainer haal je afhankelijk van de shake tussen de 400 en 600 calorieën binnen. Hierom is het wel oppassen dat je niet teveel of te vaak een mass gainer shake neemt. Lees ook altijd de verpakking om te weten wat er precies in de gainer zit. Bij de betere vegan weight gainers zit er genoeg eiwitten in. Dit bevorderd spierherstel en spieropbouw. Bij de Vegan mass gainer van The protein works zitten ook micronutriënten die er voor zorgen dat je extra zink, ijzer en vezels binnen krijgt.

Vegan weight gainers beste innemen

Bij het aankomen van gewicht en spiermassa is het belangrijk om een eetritme aan te houden. Het is niet verstandig om een maaltijd te vervangen door een mass gainer shake. Het is bedoeld om naast je bestaande voeding de proteïne shake in te nemen. Dit kan op elk moment van de dag. Het is bevorderlijk om het een uur voor of na het sporten in te nemen. Door het voor of na het sporten te doen krijg je een extra boost aan eiwitten. Op deze manier zorg je ervoor dat je spieren sneller herstellen en meer spiermassa aangemaakt wordt.

Hard gainers maken het verschil

Tijdens het sporten verbrand je calorieën en worden je spieren zwaar belast. Je spieren herstellen door aminozuren en daarnaast sterker/groter worden. Deze aminozuren komen voort uit eiwitten. Eiwitten voor spierherstel zitten dan weer in de vegan hardgainers. Hierdoor heb je een win, win. Je hebt gedurende een langere periode een calorieën overschot nodig voor het opbouwen van spiermassa.

Welke oefeningen werken bij bouwen van spiermassa

Als je doel is om meer massa op te bouwen is het super belangrijk om gebruik te maken van een progressieve overload. Dit houdt in dat je elke week meer herhalingen tijdens de bench press doet. Daarnaast kan je ook om de week het gewicht verhogen. Doe dit natuurlijk niet met 10kg per week. Het opbouwen van spieren is een proces wat tijd kost. Begin met een gewicht dat je kunt tillen met het aantal herhalingen dat je wilt behalen. Voeg dan om de week een klein gewicht van 1,25 of 2,5 kg toe. De progressive overload zorgt ervoor dat je spieren zich verder zullen ontwikkelen. Zo word je een echte hard gainer.