7 simpele tips om gezonder te eten

gezonder eten

Of je nou wilt afvallen, aankomen of gewoonweg gezonder wilt leven: een gezond voedingspatroon is voor elke leefstijl belangrijk. Wil je graag nieuwe, gezonde gewoontes creëren om gezonder te eten? Check hier een aantal handig tips!

Meer water drinken

Maak er een gewoonte van om meer water te drinken. Wij raden je aan om in ieder geval twee liter per dag te drinken. Veel water drinken, is erg goed voor je gezondheid. Het helpt verschillende organen beter te functioneren. Zo bevordert water bijvoorbeeld de afvoer van afvalstoffen door je nieren.

Probeer elke week een nieuw recept

Veel mensen denken dat ‘gezond’ eten niet lekker is of weinig smaak heeft, terwijl dat helemaal niet zo is. Om dit te ontdekken, kun je jezelf voornemen om elke week een nieuw recept uit te proberen met een hoge voedingswaarde. Door dat te doen, leer je heerlijke recepten kennen die ervoor zorgen dat je gezonder gaat eten.

Eet meer eiwitrijk voedsel

Eiwitrijk voedsel zorgt voor een verzadigd gevoel en is belangrijk voor het functioneren van je lichaam. Eiwitten vind je in voedsel, zoals eieren, noten, kip, vis en kwark. Daarnaast kun je aanvullend nog gebruik maken van eiwitpoeders die je kunt verwerken in je dagelijkse maaltijden of drinken als shakes.

Eet minder toegevoegde suikers

Suiker is niet per se slecht voor je, maar vaak eten we er onbewust wel te veel van. Je kunt minder toegevoegde suikers eten door minder bewerkte voedingsmiddelen te eten en meer voedsel met natuurlijke suikers, zoals fruit. Begin simpel door minder of geen suiker in je koffie en thee te doen. Je kunt er ook voor kiezen om suikervervangers te gebruiken als je echt niet zonder kan.

Verbied jezelf geen snacks

Als je bijvoorbeeld een veganistisch dieet volgt, is het logisch dat je geen dierlijke producten eet. Wat we met deze tip bedoelen, is dat het meestal tegenwerkt om jezelf bepaalde snacks of maaltijden te verbieden. Heb je een ‘ongezonde’ snack die je erg lekker vindt? Geef jezelf dan de ruimte om daar af en toe van te genieten. Het is niet slecht voor je om soms wat te snoepen als het maar niet te veel gebeurt.