Plaatselijk vet verbranden: Is het mogelijk?

plaatselijk vet verbranden

Wil je graag een platte buik? Of heb je een specifiek lichaamsdeel waar je wat slanker wilt worden? Het zou natuurlijk ideaal zijn om plaatselijk vet te kunnen verbranden. Dan kies je gewoon op welke plek van je lichaam je afvalt. Er zijn genoeg wondermiddeltjes die beweren dat te kunnen doen, maar is dit eigenlijk wel mogelijk? Je komt erachter in dit blog.

Hoe werkt vetverbranding?

Je verbrandt vet door een negatieve energiebalans vol te houden. In dat geval verbrandt je meer energie dan je binnenkrijgt. Dit doe je door minder te eten en/of meer te bewegen. Wij raden aan om dit langzaam op te bouwen, zodat je niet te snel, veel gewicht verliest. Als je heel snel afvalt, is de kans groot dat je niet alleen vet, maar ook veel spiermassa kwijtraakt.

Kun je plaatselijk vet verbranden?

We moeten je helaas teleurstellen, want het is onmogelijk om plaatselijk vet te verliezen. Wil je graag een platte buik, slankere armen of smallere heupen? Dan zal je over je gehele lichaam vet moeten verbranden. Het kan dus zijn dat je niet alleen buikvet verliest, maar ook op andere plekken van je lichaam afvalt. Hou daar rekening mee als je begint met afvallen.

En als ik alleen één spiergroep train?

Er wordt veel gedacht dat het doen van buikspieroefeningen ervoor zorgt dat je buikvet verliest. Dit is helaas niet waar. Buikspieroefeningen zijn goed, maar ze verbranden niet het vet dat bovenop je sixpack ligt. Ze zorgen er alleen voor dat je buikspieren versterken. Dit geldt ook voor de andere spieren in je lichaam, zoals je arm- en beenspieren. Probeer dus je gehele lichaam te trainen en zowel cardio als krachttraining te doen. Op die manier zal je vet verliezen en je spiermassa behouden.

Bekijk onze producten die je kunnen ondersteunen bij het afvallen!