Tips voor home workouts

mother daughter workout

Home workouts: De redders in nood die we misschien zijn vergeten voordat het coronavirus binnenviel en onze routines in één klap omgooide. Maar in plaats van je normale fitnessschema te laten ontsporen, kan je ook thuis aan je workout werken!

Toptips om home workouts effectief te maken

  • Je training is nog steeds net zo serieus als in de sportschool. Leg de telefoon neer.
  • Als je vanuit huis werkt, probeer dan een schema bij te houden waarmee je elke dag op hetzelfde tijdstip aan de slag kunt.
  • Maak voordat je begint voldoende ruimte vrij zodat je de oefeningen niet hoeft aan te passen omdat je niet de moeite wil nemen om de salontafel te verplaatsen.
  • Alleen omdat je momenteel niet zoveel beweegt, betekent niet dat elke sessie een hoge intensiteit moet hebben. Meng het met low-impact workouts of neem een ​​rustdag om te rollen en te stretchen

Je zou kunnen denken dat je opties beperkt zijn als je niet over een heel rek aan apparatuur beschikt, maar dat is zeker niet het geval. Je kunt lichaamsgewichtoefeningen gebruiken om bijna elke spier in je lichaam te trainen dat werkt het beste voor het maximaliseren van spier opbouw, van je quads (squats) tot je billen, tot je borst (ja, je kunt een push-up doen!) Tot je kern (plank variaties for the win!).

Ze zijn echter niet alleen geweldig voor het opbouwen van kracht: lichaamsgewichttrainingen kunnen als cardioroutine worden gebruikt, vooral als je bewegingen kiest die je gemakkelijk in intensiteit kan verhogen en ze op een dergelijke manier kunnen uitvoeren – meestal circuitstijl, met beperkte rust — wat je cardiovasculair uitdaagt.

Train alles, van je bilspieren tot je schouders, doe mee met HIIT-trainingen of low-impact yogastromen – zorg er gewoon voor dat je elke keer je best doet. Alleen omdat niemand je technisch thuis kan zien, maakt het werk voor een better & stronger you niet minder belangrijk.

We begrijpen dat een home workout lijkt alsof het minder intens of minder effectief zou zijn dan zijn tegenhanger in de sportschool, maar dat is gewoon niet waar. Wie zegt dat je vanaf je woonkamervloer niet zo hard kunt werken? Niemand, dat is wie! 

En bij ons kan je gewoon je supps blijven bestellen terwijl je thuis doorwerkt aan een better & stronger you! Bekijk ook ons blog over de laatste fitness trends!