De belangrijkste fitnesstrends van 2022

fitnesstrends

Happy New Year! Het is 2022, een nieuw jaar met nieuwe kansen. In de fitnesswereld is er het afgelopen jaar veel veranderd; dat hebben we allemaal gemerkt. Dit zorgde voor nieuwe fitnessontwikkelingen die in 2022 nog belangrijker worden. Lees hier de fitnesstrends van 2022.

Betere hygiëne 

Door het coronavirus zijn we met z’n allen beter gaan letten op onze hygiëne. Dit gebeurde ook in de sportschool en dat zal in 2022 nog steeds heel belangrijk zijn. Je kunt sportscholen hierbij helpen door apparaten na gebruik schoon te maken, vaak je handen te wassen en niet naar de sportschool te gaan als je je niet lekker voelt.

Online apps worden nóg populairder

De online fitnessmogelijkheden zijn dit jaar extra veel benut en dat zal in 2022 niet veel anders zijn. Apps, zoals MyFitnessPal of Lifesum, geven gebruikers de mogelijkheid om hun progressie te monitoren. Daarnaast zijn er veel apps met work-outs en tips voor een gezonde leefstijl.

Buiten sporten

Sporten in de buitenlucht heeft in 2021 meer waardering gekregen en dit zal zo blijven. Een rondje hardlopen, groepslessen in het park en bootcamps worden meer gedaan. Heb jij weleens buiten gesport? Zo niet, probeer het dan een keer! In de frisse lucht sporten geeft je een heerlijk gevoel.

Mind/body connectie

2021 was voor iedereen een hectisch jaar, wat betekende dat we allemaal wat meer op onze mentale gezondheid moesten letten. Dit deden velen in combinatie met fitness. Ook in 2022 zal hierop worden gefocust. De populariteit van yoga en pilates is al versterkt, maar aankomend jaar zullen er ook andere manieren van fitness worden aangeboden, die meer zijn gefocust op de mentale ontspanning.

HIIT-trainingen

High-intensity interval training (HIIT) hoort bij de belangrijkste fitnesstrends van het afgelopen jaar. Je kunt in een korte tijd, met weinig materiaal, veel calorieën verbranden. Op YouTube staan veel work-out video’s met HIIT-trainingen voor elk niveau. Mensen met een druk (werk)leven kunnen zo toch nog aan de nodige beweging komen. En als je liever niet buiten de deur sport, is dit een effectieve manier om te zweten.

Wil je weten wanneer er een nieuw blog online staat? Volg ons via Facebook.