Kun je spieren opbouwen met een veganistisch dieet?

dumbell curl vegan supps

Er heerst veel verwarring over hoe veganisten ‘fit’ kunnen worden. ‘Fit’ als in spieren opbouwen. Dat zou toch net zo vanzelfsprekend moeten zijn als sporters die dierlijke producten consumeren? Vooral in de fitnessbranche denken velen dat vlees een cruciaal element is voor de opbouw van spieren. Grote onzin natuurlijk, want ook op een plantaardig dieet kun jij spieren opbouwen. Eigenlijk: op een plantaardig dieet kun jij net zo veel spieren opbouwen als op een vleesdieet.

Welke supplementen worden aangeraden voor spieropbouw?

Er zijn een aantal supplementen die worden aangeraden te nemen:

  • Vitamine B12. Dit is een van dé belangrijkste voedingsstoffen, vooral als je een plantaardig dieet hebt.
  • Creatine, Als je aan krachttraining doet, kan creatine een echte game changer zijn.
  • Eiwitpoeder 
  • Vitamine D-complex
  • DHA
  • D3
  • Calcium
 
Supplementen moeten een goed dieet aanvullen, dus begin met het krijgen van een goede selectie van hele voedingsmiddelen.
 
Genoeg vitamines en mineralen. Zijn essentieel voor een gezond leven. In ons blog 7 tips om gezond te eten lees je er alles over!  
 
Trainingstips
Er is geen verschil tussen vegan of niet-vegan zijn – het betekent niet dat je de Fisher-Price-gewichten moet ophalen. Het hangt er maar vanaf wat je doelen zijn, het langzaam aan doen en je lichaam laten aanpassen. De trainingsfrequentie zal altijd voorlopig zijn. In plaats van ballen naar de muur te gooien, de hele tijd te trainen, is het beter om het rustig aan te doen en te trainen op 70-80 procent. Dat is waar je de meeste winst ziet – op de lange termijn. Een van de ergste dingen die je kunt doen is programmahoppen. Het feit is dat de meeste programma’s werken zolang je ze van begin tot eind volgt. Het is dat proces van het voltooien van iets waarmee je kunt zien hoe iets daadwerkelijk heeft gewerkt. Bekijk ook ons blog met tips voor een home workout! 
 
Find something you enjoy. Not everyone likes to lift weights. If you don’t enjoy it, there’s no point. Lots of people feel really intimidated when they go into the weights section – especially women – but it’s about going in and knowing what to do. I started weight lifting last year and I researched everything before I went in. No one’s looking at you – everyone’s looking at themselves in the mirror! I found my confidence growing and it saved me from my eating disorder.
 

 

How To Build Muscle On A Vegan Diet – According To Two Fitness Experts

https://man-man.nl/hoe-je-veganistisch-eten-en-spieropbouw-combineert/

Waar moet ik als vegetariër en veganist op letten als ik spiermassa wil opbouwen?

How To Build Muscle on a Vegan Diet

How to build muscle on a plant-based or vegan diet

Vegan Muscle Building Tips + Inspiring Bodybuilders

How Do Vegans Build Muscle With Plant-Based Food?