Blijf in shape tijdens lockdown met deze thuis work-out tips

thuis work-out

Maandagavond zijn we er met z’n allen achter gekomen dat Nederland in lockdown moet. Dit betekent ook dat de sportscholen zijn gesloten tot 19 januari. Erg vervelend natuurlijk, maar wees niet getreurd; wij hebben een aantal tips die zorgen voor een effectieve thuis work-out. Check it out!

Zoek online naar work-outs

Niet iedereen vindt home work-outs leuk om te doen, maar op dit moment hebben we niet veel keus. Op YouTube staan veel work-out video’s voor verschillende niveaus. Typ in wat voor training je wilt doen en binnen no time heb je een goede thuis work-out gevonden. Daarnaast kun je ook op zoek naar challenges. YouTubers zoals, Chloe Ting en Lilly Sabri, hebben een aantal pittige work-out challenges gratis beschikbaar.

Maak een planning

Maak wekelijks een planning met welke thuis work-out je wanneer gaat doen. Bedenk ook hoe die trainingen eruit gaan zien. Ga je zelf oefeningen bedenken of kies je via YouTube een work-out? Op die manier doe je niet zomaar een paar oefeningen en heb je wat meer structuur. Bij de planningen kun je ook doelen bedenken die jezelf uitdagen en motiveren, zoals: ‘Over twee weken kan ik deze work-out zonder pauzes uitvoeren.’

Gebruik accessoires

Om de thuistrainingen wat uitdagender te maken, kun je verschillende work-out accessoires bestellen. Zo zijn weerstandsbanden erg effectief bij het trainen van je benen en kun je springtouwen om conditie op te bouwen. Wat duurdere accessoires zijn dumbells, maar die kun je wel voor talloze oefeningen gebruiken. Je kunt één of twee sets dumbells bestellen om je trainingen te verzwaren.

Bereid je goed voor op je thuis work-out

Als je naar de sportschool gaat, bereid je je voor door onder andere sportkleren aan te trekken, iets te eten met proteïne en een warming-up te doen. Doe dit ook als je thuis gaat sporten. Het is heel verleidelijk om in je thuiskleren te sporten en je niet voor te breiden op je training. Probeer dit wel te doen, zodat je thuis work-outs even serieus neemt als sporten in de gym. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Doe samen een thuis work-out

Ben je gewend om samen te sporten met een vriend(in)? Dat kan nog steeds! Ontmoet elkaar via Zoom, Skype, Teams, o.i.d. en sport samen. Jullie kunnen tegelijk dezelfde video aanzetten of samen zelf een work-out verzinnen. Dit werkt erg motiverend en is ook hartstikke gezellig!