Wil je meer spiermassa? Deze supplementen helpen daarbij

spiermassa

Wil jij graag meer spiermassa opbouwen? Dat gaat meestal niet zo snel. Het kan handig zijn om bepaalde supplementen te nemen aanvullend op je dieet om spiergroei te bevorderen. Hier staan een paar belangrijke supplementen voor het opbouwen van spiermassa.

Eet genoeg eiwitten

Eiwitten zijn erg belangrijk voor de spiergroei en spierherstel. Als je traint, breken je spiervezels af. Eiwitten helpen dan om je spieren weer te herstellen na afloop van je training. Om meer spiermassa te ontwikkelen, is het belangrijk dat je spieren goed herstellen. Daardoor kun je beter en vaker sporten. Je kunt eiwitten vinden in je voeding, maar als je veel en zwaar traint, helpt het om een supplement erbij te nemen. Dit kun je doen door proteïne shakes te drinken of proteïne poeders toe te voegen aan je maaltijden. Zo krijg je gemakkelijk, genoeg eiwitten binnen.

Meer spiermassa door BCAA

Eiwitten bestaan uit verschillende aminozuren. Een aantal daarvan worden zelf aangemaakt door je lichaam, maar een aantal ook niet; namelijk, de zogeheten essentiële aminozuren. BCAA’s bestaan uit de essentiële aminozuren Leucine, isoleucine en Valine. Deze aminozuren vormen samen een groot deel van de spiereiwit en zorgen voor eiwitsynthese. Kortgezegd, het zijn belangrijke bouwstenen voor je spierweefsel. BCAA’s zitten in de eiwitten uit je voeding, maar je kunt dus ook supplementen nemen ter aanvulling. In onze webshop bieden wij veganistische BCAA-poeders aan. Twee daarvan zijn uitverkocht, maar de Vegan BCAA van The Protein Works is nog in store!

Neem magnesium

Magnesium is een mineraal dat we halen uit ons eten, want ons lichaam maakt het niet zelf aan. Daarnaast kun je het als supplement nemen. Als je spiermassa wilt opbouwen en zwaar traint, is dat verstandig om te doen. Sporters hebben meestal een verhoogde magnesiumbehoefte van 10% tot 20%. Het mineraal is onder andere belangrijk voor je energiebehoefte, de aanmaak van cellen en weefsel en het helpt bij de ontwikkeling van meer spiermassa. Kortom, magnesium zorgt ervoor dat je spieren soepel en sterk blijven.

Creatine voor spiermassa

Het is meerdere keren bewezen dat creatine een grote bijdrage kan leveren als je spiermassa wil opbouwen. Het bevordert namelijk de krachtprestaties, waardoor je meer overload kan creëren. Creatine komt voor in vlees en vis, dus als je vegetarisch of veganistisch bent, zal dit supplement extra goed voor je werken. We willen wel noteren dat creatine soms bijwerkingen kan hebben. Als je niet zeker weet of het verstandig is voor jou om creatine te nemen, neem dan even contact op met je huisarts.