Ga je voor die echte summer body?!

De zomer komt er weer aan en de afgelopen weken was dat ook direct te merken aan de temperatuur! De terrassen zaten direct vol en een plekje vinden in het park was lastig. Hoe bereid jij je lichaam voor op deze zomer. Ga je voor een echte summer body of ga je dit jaar voor behoud van je spieren? Het is een keuze die je elke zomer moet maken. Met nog 2/3 maanden te gaan is het nu de ideale tijd om daar goed over na te denken.

Wat is het fenomeen summer body eigenlijk?

Het is een echte amerikaanse term summer body, voor dames ook wel hot girl summer. Het is een verzamel naar voor in de maanden voor de zomer er voor zorgen dat je lichaamsvet verliest en hierdoor je spieren die je in de winter hebt opgebouwd zichtbaar worden. Het verliezen van lichaamsvet gaat vaak ook gepaard met het verlies van spiermassa. Het is daarom niet iets waar iedereen elk jaar voor kiest. Daarnaast moet je bewust een calorieën te kort aan houden om dit verlies te kunnen bereiken. Dat kost voor de meeste mensen veel inspanning. 

Een calorieën tekort aanhouden

Bij het fenomeen cutten ga je voor een tekort aan calorieën. Voorbeeld: Je lichaam verbruikt dagelijks 3000 calorieën, maar tijdens het cutten eet je er maar 2800. Hierdoor moet je lichaam je vet reserve aanbreken om dit tekort aan te vullen. Daardoor begin je dus met afvallen

Dit kost tijd, omdat je elke dag een klein energie te kort hebt. Dan hoor ik je denken dan eet ik toch een paar dagen bijna niets. Dat werkt helaas niet want dan gaat je lichaam ook je spieren afbreken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarnaast krijg na een groot calorieën tekort last van eetbuien hierbij eet je de verloren calorieën er zo weer aan. Dit komt niet bij iedereen voor, maar bij de meeste wel.

Daarnaast kan het innemen van een supplementen die vet verbranding bevorderen. Hierbij kun je denken aan de Oxyshred fatburner. Daarnaast kun je ook een maaltijd aanvullen met een proteïne shake. Zo kun je nauwkeurig bijhouden hoeveel calorieën je binnen krijgt.  

Cardio of kracht training

Bij het trainen voor een summer body is het vaak de vraag of je voor cardio gaat of voor kracht. Tijdens het bulk seizoen is wil je zo veel mogelijk kracht opbouwen. Daarbij wil je dus gaan voor veel repps en veel gewicht. Het liefste doe je elke keer een paar kilo meer op je oefening. Bij krachttraining verbrand je wel calorieën, maar lang niet zo veel als dat je zou verwachten. Ga voor een zware workout met Pride pre-workout

Bij Cardio gaat het juist om het opbouwen van conditie en het verbranden van calorieën. Voor een snellere verbranding van je vet is het daarom interessant om cardio te doen tijdens het cutten dan een kracht work-out. Maar op de langere termijn is het volgens van een schema van krachttraining interessant. Door het opbouwen van spieren gaat je dagelijks verbruik van calorieën omhoog. Dus als je niet meer gaat eten ga ook gewicht verliezen. Puur doordat je lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft om zichzelf te onderhouden. Lees alles over het voorkomen van hardloop blessures hier! 

Wij kijken uit naar de zomer en het warme weer! Jij ook?