De voordelen van magnesium voor je gezondheid

magnesium

Niet iedereen weet wat magnesium precies doet of waar het goed voor is. Wij kunnen je alvast vertellen dat het mineraal erg veel invloed heeft op je mentale en fysieke gezondheid. Lees hier wat magnesium allemaal voor je gezondheid doet. Wist jij dit?

Goed voor je spieren

Je lichaam heeft magnesium nodig voor de vorming van botten en spieren. Magnesium zorgt ervoor dat je lichaam eiwitten kan aanmaken. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieren en het opbouwen van spiermassa. Vanwege deze reden wordt het vaak aangeraden om magnesiumsupplementen te slikken als je graag meer spiermassa wilt opbouwen.

Magnesium helpt tegen depressies

Uit een onderzoek, met 8.800 personen, is gebleken dat magnesium helpt tegen depressie. Hieruit bleek dat de mensen die het minste van het mineraal hadden binnenkregen de grootste kans hadden op een depressie. Een ander onderzoek toonde aan dat magnesium even goed werkt als antidepressiva.

Verlagen van stressniveau

Niet alleen helpt magnesium tegen depressie, maar ook tegen stress. Als je voldoende binnenkrijgt van het mineraal werkt het stressverlagend. Het bevordert de breinelasticiteit waardoor je beter met stress kan omgaan. Als je hersenen beter functioneren, kun je beter nadenken en kun je sneller oplossingen bedenken.

Verhoog je sportprestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat je tijdens het sporten 10 – 20 procent meer magnesium nodig hebt dan wanneer je in ruststand bent. Daarnaast is er bewezen dat het nemen van supplementen je sportprestaties verhoogd, omdat het mineraal de energieproductie bevordert.

Ben je na dit blog geïnteresseerd in magnesiumsupplementen? Check dan onze producten!