De 5 meest gemaakte fouten bij bulken

bulken

Als je een periode gaat bulken creëer je een energieoverschot om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen. Als je merkt dat het niet helemaal gaat zoals je had gewild, hopen wij je te helpen. Hier staan de meest gemaakte fouten tijdens het bulken.

Je eet te veel calorieën

Tijdens het bulken eet je meer om zo meer spiermassa op te bouwen. Sommige mensen gaan daar de fout in en krijgen te veel calorieën binnen. In het begin zal het zorgen voor meer spiermassa, maar op een gegeven moment zullen die extra calorieën omgezet worden in vet en dat wil je niet. Het wordt daarom aangeraden om 10 tot 15 procent meer calorieën te eten dan je onderhoudsbehoefte.

Je eet te weinig calorieën 

Je kunt ook te weinig eten, want ook al wil je niet te veel aankomen in vet, je moet een calorieoverschot creëren. Dit kan moeilijk zijn, omdat je bang bent om aan te komen in vet, te weinig eetlust hebt of gewoonweg niet genoeg tijd hebt om te eten. Toch is het belangrijk om meer calorieën te eten dan je onderhoudsbehoefte. Dit is essentieel als je zoveel mogelijk spiermassa wil opbouwen. Als oplossing kun je de Vegan Mass Gainer van The Protein Works gebruiken om toch genoeg calorieën binnen te krijgen.

Je hebt een te hoog vetpercentage

Soms is het verstandig om, voordat je gaat bulken, te cutten. Dit wordt aangeraden als je vetpercentage aan de hogere kant zit. Anders zal je na het bulken niet alleen de kilo’s vet van je bulk moeten verliezen, maar ook de overige kilo’s die je al had. Hoe slanker je bent aan het begin, des te meer spiermassa je kunt op bouwen. Heb je als man een vetpercentage boven de 15% of als vrouw boven de 22%? Dan is het misschien niet verstandig om te bulken.

Je hebt te weinig geduld tijdens het bulken

Bulken kost tijd en heb je niet in een paar weken gedaan. Geef jezelf een paar maanden de tijd om een goedwerkend plan te creëren dat zorgt voor optimale spiergroei. Ook als je daarin bent geslaagd, zal je geduld moeten hebben, want spieren opbouwen, gaat nou eenmaal niet zo snel. Lees alle over het opbouwen van spieren met een veganistisch dieet

Je bent aan het overtrainen

Het is logisch om veel te trainen als je meer spiermassa wilt krijgen. Toch is het enorm belangrijk om ook genoeg rust in te lassen. Je spieren groeien namelijk niet tijdens de training, maar juist erna. Als je geen rust neemt, zal je in een situatie komen waarin je spierweefsel juist afbreekt. Neem dus genoeg rust tussen je trainingen in. Bekijk onze 7 tips voor het beste resultaat in de sportschool

Heb jij de Vegan Mass Gainer van The Protein Works al een keer geprobeerd?